26
Haziran
2024
Çarşamba
TARSUS - MERSİN

Kayıp çocukların cesedi bulundu

Tarsus'ta, cuma günü Berdan Irmağı’nda kamyon iç lastiği üzerinde şakalaşırken suya düşüp kaybolan 2 çocuğun cesedi 3 gün sonra bulundu.

Alınan bilgiye göre, Berdan Irmağı’na giden Selahattin Eliş (12), kardeşi Sadettin (10) ve arkadaşları Selami Çetin (13) lastik bota binip ırmakta gezintiye çıktı. Botun üstünde şakalaşan 3 arkadaş, akıntının etkisiyle suya düştü. Yüzme bilen Selahattin, önce kardeşi Sadettin’i kurtarmaya çalıştı, ancak başaramayacağını anlayınca onun elini bırakıp kıyıya çıktı.

Sadettin ile Selami akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Cesetler 3 gündür Mersin Sivil Savunma Sualtı Arama ekipleri, Tarsus Belediyesi itfaiye erleriyle çocukların yakınları tarafından aranmaya başlandı. 3 koldan yapılan aramalar sonunda ilk önce Selami Çetin’in cesedine, 50 metre ilerisinde de Sadettin’in cesedi Tarsus Belediyesi Tar-Kur ekipleri tarafından bulundu.

Cesetler daha sonra Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan otopsinin ardından cesetler Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, artık bu tür olaylarla karşılaşmak istemediklerini belirterek, "3 gündür bu çocukların yasını çekiyoruz. Yaz geldi. Anne ve babalar çocuklarına sahip çıksınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 14:00:12
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 16:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?