1
Haziran
2024
Cumartesi
KAYSERİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Tarihçe

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkındaki 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile 20 Temmuz 1982 tarihinde Rektörlüğe bağlı olarak kurulmasına karar verilen Sağlık Bilimleri Enstitüsü 1982–1983 Eğitim Öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

Enstitü 1997 yılına kadar üniversitenin çeşitli bölümlerinin bünyesinde hizmet vermiştir. 09 Ekim 1997 tarihinden itibaren de Kayserili işadamı Sayın Kadir HAS tarafından rahmetli anne ve babası anısına yaptırılan Nuri ve Zekiye HAS Enstitüler Binasında hizmet vermektedir. Enstitü; tıp, diş hekimliği ve veteriner fakültelerinin temel ve klinik bilimlerinde birçok anabilim dalı; Eczacılık fakültesi farmasötik kimya, analitik kimya, biyokimya farmasötik mikrobiyoloji anabilim dalları; beden eğitimi ve spor bilimleri, hemşirelik, beslenme ve diyetetik anabilim dalları için yüksek lisans ve/veya doktora eğitimi ve bu programlara ön hazırlık amacıyla bilimsel hazırlık eğitimi vermektedir.

MİSYONU;

Üniversitemizin ve gelişmekte olan diğer üniversitelerin sağlık alanında lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokulların nitelikli öğretim elemanı ihtiyacını karşılayabilmek için yüksek lisans ve doktora programları açmak ve bu programların çağın gereklerine uygun modern araç ve gereçlerle yürütülmesini sağlamak, lisans eğitimini tamamlamış öğrencilerin mezuniyet sonrası bilgi ve becerilerini artırıp bilim üreten, ürettiği bilimi verimli kılan kişiler olarak yetişmelerine ve rekabetçi bir piyasada daha iyi imkânlarla iş bulmalarına yardımcı olmaktır

VİZYONU;

Küreselleşen dünyaya uyum sağlayabilen, bilimsel düşünceyi ön planda tutan, çağa uygun mesleki bilgiyle donatılmış bireyler yetiştirmek için programlar açmak ve bu programların yürütülmesi için uygun eğitim ortamı sağlamak, kendi alanında bir araştırmayı projelendirip yürütebilecek ve bunlardan elde ettiği verileri değerlendirebilecek düzeyde bilgi birikimine sahip elemanlar yetiştirmektir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü
Adres2 :Kayseri
Posta Kodu :38039
Telefon :0 352 437 49 01 - 47000
Faks :0 352 437 52 69
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.