Kayseri'de ilkokul çağında geçirdiği trafik kazası sonrası 2 gözünü de kaybeden hukuk fakültesi mezunu İbrahim Girçi, "Engelli olmak kaderimizse, yaşamak da avantajımız" dedi.
Kaza sonucu gözlerini kaybeden İbrahim Girçi, o günden bu yana kendini geliştirebilmek için elinden geleni yapıyor. Engelli arkadaşlarına da örnek olan Girçi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra girdiği memurluk sınavını kazanarak mesleğini eline aldı. Spor alanında da başarılı olan Girçi, denizi olmayan Kayseri'de hazırlanarak Ulusal Yüzme Yarışması'nda gümüş madalya kazandı.
"YAŞAMAK AVANTAJIM"
Çalıştığı her yerde başarılı olmak için elinden geleni yaptığını belirten Girçi, "İlkokulun son günlerinde geçirdiğim bir kaza sonrası gözlerimi kaybettim. Ortaokulu Ankara'daki körler okulunda okudum. Liseyi de Kayseri'de okuduktan sonra, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdim. Üniversiteyi okuduğum yıllarda girdiğim sınavda devlet memuru oldum. Yaklaşık 15 yıldır devlet memuru olarak görev yapıyorum. Şu anda da Necmeddin Feyzioğlu Kütüphanesi'nde şef memur olarak görev yapmaktayım. Görev yaptığım yıllarda bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Engelli olmak bizim kaderimizse, yaşamakta avantajımızdır" dedi.
"AKTİF BİR SPORCUYUM"
Girçi, çeşitli kurumlarda görev yaptığını belirterek, Ulusal Yüzme Yarışması'nda gümüş madalya kazanmayı başardığını da dile getirdi. Kayseri Genç Görme Engelliler Kulübü'nde yönetici olan Girçi, "Dernek başkanlığı da yaptım. Şu an Kayseri Genç Görme Engelliler Kulübü'nde halen yönetici olarak görev yapmaktayım. Aynı zaman da aktif bir sporcuyum. Yüzme turnuvalarına katılıyorum. Yüzme de ikincilik madalyası almıştım" diye konuştu.
"AZMİMİ KAYBETMEDEN YAŞIYORUM"
Engelli olduğu ilk zaman sıkıntı yaşadığını söyleyen Girçi, hayata sımsıkı sarılarak azmini hiç kaybetmeden yaşam savaşı verdiğinin de altını çizdi. Girçi, "Gideceğimiz yönleri biliyoruz. Bazen de vatandaşlardan yardım alarak yola devam ediyoruz. Evim iş yerime uzak. Tabi ki engelli olmak kolay bir iş değil. Engelim beni karamsarlığa itmiyor. Hatta kendimizi kabul ettirmemiz için daha da azimli olmamızı gerektiriyor. Ben hiç karamsar olmadım. Hep çalıştığım yerlerde 'Nasıl daha faydalı olabilirim' diye düşündüm. Engelli arkadaşlarıma tavsiyem, yaşama azimlerini kaybetmesinler" şeklinde konuştu.