8
Eylül
2024
Pazar
KAYSERİ

İşte 'kul hakkı' konusunda bilinmeyenler

Kayseri İl Müftüsü Necmettin Nursaçan, kul hakkının sadece para ve maddi işlerde olmadığını belirterek, "Araçların egzoz gazından çıkan kirli duman, yüksek sesle dinlenen müzik, yere tükürmek, kırmızı ışıkta yolun karşısına geçmek kul hakkına girer" dedi.

İl Müftüsü Necmettin Nursaçan, 'kul hakkı' ile ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kul hakkının neleri kapsadığının tam olarak bilinmediğini söyledi. Müftü Nursaçan, kul hakkının sadece yetim hakkı, para ve maddi işlerle sınırlı olmadığını hatırlattı.

Nursaçan, "Yüksek sesle müzik dinlemek, çevreye rahatsızlık vermek, yapılan borçları uzatmak, araçların egzozlarını yaptırmaması kul hakkına giriyor. Bu havayı beraber soluyoruz ve binlerce kişinin hakkına tecavüz etmiş oluyoruz. Helallik almak istesek bile muhatap alacak kimse bulamayız. Özellikle kirli çoraplarla camiye gelmekte kul hakkına girer. Kulun Allah'a en yakın olduğu yer secdeliktir" diye konuştu.

İnsan haklarına herkesin saygılı olması gerektiğini de ifade eden Müftü Nursaçan, "İnsanın fizik bünyesini rahatsız etmesi haram ise manevi kişiliğine de rahatsız etmesi haramdır. Bu hususlara he ne kadar bizlerin rivayet etmesi gerekirken, bizler ne yazık ki bu işlere 'boş ver' diyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:10:03
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEZAI OKUSCUK IP: 82.83.68.xxx Tarih : 11.08.2005 16:44:55
Allah Razi olsun hocamdan bunlarin devamini dilyoruz. Halkimizin biraz daha hasas olmasi lagzim.Artik kacinci cagda yasiyoruz kimseyi üzmemeliyiz. ALLAHA EMANET OLUN saygilar sezai Okuscuk Almanya