8
Eylül
2024
Pazar
SİYASET

DTP heyeti Şemdinli'de

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Aysel Tuğruk, Türkiye'nin aydınlık geleceği için Şemdinli'nin önemli bir kapı olduğunu düşündüklerini kaydederek, "Maalesef acı bir hatıra olmakla birlikte, eğer Türkiye, Şemdinli gerçeğini çok açık ve net ortaya çıkaran çeteleşme ve karanlık güç odakları noktasında bir hesaplaşma yaşarsa, bugün burada yaşadığımız acı halkayı Türkiye'nin aydınlık geleceğine çevirebiliriz" dedi.

Aralarında DTP eşbaşkanları, çevre belediye başkanları ile çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcilerinin bulunduğu heyet, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Nevruz kutlamalarını başlattı ve 9 Kasım'da bombalanan Umut Kitapevi açılışına katıldı. Bugün sabah saatlerinde Yüksekova İlçesi'nde çıkan heyet, Şemdinli İlçesi gelişinde kalabalık bir grup tarafından, slogan ve zılgıt eşliğinde karşılandı. Heyet, ilk olarak Umut Kitapevi'nin açılışına katıldı.Kitapevinde gazetecilere bir açıklama yapan DTP Eşbaşkanı Aysel Tuğruk, Türkiye'nin aydınlık geleceği için Şemdinli'nin önemli bir kapı olduğunu düşündüklerini kaydederek, "Maalesef acı bir hatıra olmakla birlikte, eğer Türkiye, Şemdinli gerçeğini çok açık ve net ortaya çıkaran çeteleşme ve karanlık güç odakları noktasında bir hesaplaşma yaşarsa, bugün burada yaşadığımız acı halkayı Türkiye'nin aydınlık geleceğine çevirebiliriz. DTP olarak, Türkiye'nin aydınlık geleceğine çevirebiliriz. Biz DTP olarak Türkiye'nin yüzleşmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu. Heyet, daha sonra buradan ayrılarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan DTP İlçe Başkanlığı'na geçti. Burada bazı heyet üyeleri, biriken kalabalığa hitaben konuşmalar yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından DTP heyeti, tarafından konuşmaların yapıldığı parti teşkilatı binasının balkonunda simgesel nevruz ateşi yapıldı. Ateş yakma sırasında eski DEP milletvekili Selim Sadak, yanma tehlikesi geçirdi. Bu arada konser vermek için Şemdinli'ye gelen sanatçı Suavi ise Hakkari Valiliği tarafından Nevruz kutlamalarının 21 Mart 2006 tarihinde yapılacak olması nedeniyle konser vermezken, toplanan gruba bir türkü söyleyerek veda etti. Heyet ve beraberindeki grup, öğle yemeği yedikten sonra Şemdinli Kaymakamı Altun Çağlar'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete basın mensupları alınmazken, heyet Hakkari'ye doğru yola çıktı.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 17:12:27
Güncelleme :18 Mart 2006 Cumartesi 17:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 85.106.231.xxx Tarih : 19.03.2006 12:11:13
işte size pkk lılar. bunların hepsi kayıtlı, gün gelip hesap sorulacağında bakalım o gülen suratınız hangi ifadeyi alacak?