8
Eylül
2024
Pazar
SİYASET

Okuma-yazma seferberliği

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, ilde okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik okuma-yazma kurslarının sayısını arttırarak vatandaşların bu kurslara iştirak etmesini sağlayacaklarını bildirdi.

Bugün sabah saatlerinde valilik toplantı salonunda Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığında yapılan İl İdare Kurulu toplantısında 2006 yılı içerisinde yapılacak hizmetlerle uyulması gereken kanunlar ele alındı. Toplantı da konuşma yapan Vali Nasuhbeyoğlu, gerçekleştirdikleri toplantının 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun amir hükümleri gereğince yılda 3 defadan az olmamak üzere yapılması gereken toplantıları arasında yer aldığını kaydetti.

İlde okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik açtıkları kurs sayısının arttırılmasının yanında kurslara iştirak eden vatandaşların sayısını da artıracaklarını aktaran Vali Nasuhbeyoğlu, kamu kurumlarındaki Türk bayraklarının usulüne uygun asılması, kirli, buruşuk ve renginin soluk olmamasına gerekli özen ve dikkatin gösterilmesini istedi.

Kurum amirlerinin her sabah saatlerinde dairesine girerken bayrağa bakmasında yarar olduğunu ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Özellikle benzin istasyonları ve kamu kurum niteliğinde olmayan kuruluşların bayrak takmaları söz konusu. Siz kamu kurum ve kuruluş amirleri de bu tür olumsuzlukları gördüyseniz o kişileri uyarın, bana da bilgi verin. Belki bayrak temin etmede güçlük çekiyor olabiliyorlardır. Onlara yardımcı olarak sizlerin aracılığıyla bayrak ulaştırırız" dedi.

Hizmetlerin modernizasyonunun, etkinliğinin, verimliliğinin, tasarrufun ve vatandaş memnuniyetinin arttırılmasıyla kanun hakimiyetinin her alanda eksiksiz olarak sağlanmasının öncelikli ilke ve hedefleri olması gerektiğini de ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, hizmet içi eğitim uygulamaları konusunda personelin gerekli eğitimi sağlanarak, bu amaçla her kurumun eğitim programı düzenlemesini istedi. Okullardaki sağlık taramalarına ağır vereceklerini de kaydeden Vali Nasuhbeyoğlu, ulusal aşı günlerinde gerekli çalışmaların yapılacağını ve aşısız çocuk bırakılmayacağı kaydetti. Vali Nasuhbeyoğlu, şunları söyledi: 

"Sokakta yaşayan ve çalışan çocukların korunmaya alınması için ilgili birimlerce gerekli çalışmalara devam edilmektedir. İlde uygulamaya başlanan gezici sağlık hizmetlerinin ciddiyetle devam ettirilmesi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanmasını kolaylaştıracaktır. Halkın büyük bir kesimi tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden gelir elde etmektedir. Bu nedenle tarımsal kalkınmayı hızlandıracak tarım ve hayvancılık projelerinin hızlı bir şekilde uygulanmaya konulması büyük önem arz etmektedir. İlde mera ıslahı, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü için yetirince alan bulunmaktadır. Bu çalışmalara da ara vermeksizin devam edilmelidir. KÖYDES Projesi kapsamında köylerimizin su, kanalizasyon, yol, köprü ve benzeri sanat yapısı eksikliğini gidereceğiz. Kanunları uygulayayım, kurumları çalıştıralım."

Yapılan konuşmanın ardından toplantı, kurum amirlerinin sıkıntılarını dile getirmesiyle sona erdi. Toplantıya Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ile daire amirleri katıldı.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 21:37:19
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 19:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?