8
Eylül
2024
Pazar
SİYASET

Metin Tekçe'den ziyaret

Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, sorunlarını en kısa sürede çözecekleri sözünü verdi.

Hakkari Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde görevli 10 kişilik bir ekiple Merzan Mahallesi'nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi'ne giden Başkan Metin Tekçe, Kooperatif Başkanı Rahmi Değirmenci ve 50'ye yakın sanayi esnafıyla 3 saat sohbet etti. Değirmenci, şehir içinde 38'e yakın esnafın sanayi sitesine getirilmesi için Başkan Tekçe'den destek istediğini bildirdi. Yollar bozuk olduğu ve çevre düzenlemesi yapılamadığı için esnafın zor durumda olduğunu aktaran Değirmenci, yollarının stabilize edilmesini istedi.

Değirmenci, "Sanayi yolu kış aylarında çamurdan, yaz aylarındaysa tozdan geçilmiyor. Şehir içinde 38'e yakın esnaf bulunmaktadır. Bunlarında sanayi sitesine taşınmasını istiyoruz. Buraya taşınacak esnafa dükkan yapımı için sanayi sitesinin arkasında yer temin ettik. Ancak toprak hafriyatının çıkartılması gerekir. Bunun dışında güzel bir çevresinin olması için yeşillendirilmesini istiyoruz. Başkan Tekçe ve diğer görevlilerin ziyareti bizi çok memnun etti" dedi.

Belediye Başkanı Metin Tekçe ise, esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları çözmek için gereğini yapacağını söyledi. İlin tek sanayi sitesi olan Küçük Sanayi Sitesi'nin yeniden canlandırılması için çalışma başlatacaklarını ifade eden Tekçe, "Esnafımızı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledik.

Kooperatifle iş birliği yaparak çarşı içindeki esnafın sanayi sitesine gelmesi için girişimlerde bulunacağız. Kooperatifin dükkan yapacağı alanın projesi ve hafriyatını belediye olarak üstleneceğiz. Çevre düzenlemesi yeni belediye tarafından yapılacak ve sıkıntılı olan sanayi yolunu stabilize malzemesi dökeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 19:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?