Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu 1'inci sıra Milletvekili Adayı Murat Yapıcı, Abant'ta tartışma konusu olan çalışmaları değerlendirerek, "Devletimize, milletimize, bayrağımıza sahip çıktığımız gibi, Abant'a da sahip çıkacağımıza ve bu sürece her şekilde katkıda bulunacağımıza söz veriyoruz. Abant'ta da yıkıcı olmayacağız. Yapıcı olacağız. Çünkü başka Abant yok" dedi.
Son haftalarda Abant'ta yaşanan gelişmelerin 8 yıllık iktidarın devraldığı Bolu'da nereden nereye gelindiğinin en güzel ancak en acı örneği olduğunu söyleyen MHP Bolu 1'inci sıra Milletvekili adayı Murat Yapıcı, "Abant'taki tabiat varlıklarımız daha önce Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından kontrol edilmekte ve 'Abant Gölü Tabiat Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı' çerçevesinde takip edilmekte idi. Doğal hayat ve o bölgedeki başka bölgelerde olmayan endemik bitki ve hayvan türlerinin geleceğe taşınması sağlanıyordu. Sonra bazı yetkililer tarafından bakanlık bütçesinden yatırım yapılamadığı gerekçesi ile ve dönemin Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın 'Abant inşallah Davos olur' sözleriyle savunduğu projeyle, gelirleri Bolu Özel İdaresine yani Bolu'ya kalacak denilerek Bolu İl Özel İdaresine Temmuz 2009 tarihinde yönetim ve işletme devir sözleşmesi yapıldı" dedi.
Abant'ta eşi benzeri görülmemiş olayların meydana geldiğini ifade den Murat Yapıcı, "Daha sonra da Abant'ta dünyada eşi ve örneği görülmemiş olaylar meydana geldi. İlgili kuruluşlar, ilgili yasal mevzuat, ilimiz üniversitesi, sivil toplum kuruluşları, uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak ve gözardı edilerek, gelecek kuşaklarımıza koruyup geliştirerek, devretmek zorunda olduğumuz bu değerimiz hızla yok edildi. Ülkemizin turizm açısından en önemli alanlarının başında gelen Abant, İl Özel İdaresinde orman konusunda uzman teknik eleman bulundurmadan birçok yetkili işe bulaşarak, uygulanan plansız yatırımlarla parkın tüm güzelliği ve doğal kaynakların yok edilmiştir. Nedir bu uygulamalar? Göl seviyesini yükseltmek ve göl yüzeyini genişletmek amacı ile Abant önüne set çekilerek su seviyesi yükseltildi. Bazı yollar, binalar ve iskeleler ile çayırlar, çam ağaçları sular altında kalmıştır. Bunun sonucunda kökleri su altında kalan ağaçlar kurumaya terk edildi. Abant Tabiat Parkı, sahip olduğu değer ve statüsü gereği, yasa ve sözleşmeler ile koruma ve güvence altına alınmış olmasına rağmen, hukuk tanımaz bir inatla tahrip edilmiş, geri dönüşü imkansız bir yıkımla karşı karşıya kalmıştır" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin doğa harikası mekanı Abant Tabiat Parkı'nda yapılan çalışmaların izin alınmadan yapıldığını iddia eden Milletvekili adayı Murat Yapıcı, "Yapılan bu işlerin Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan hiçbir izin alınmadan ve Milli Parklar Yasası'na aykırı olması itibariyle Şehir Plancıları Odası Sakarya 1. İdare Mahkemesine dava açmıştır. Davayı değerlendiren Sakarya 1. İdare Mahkemesi, bölgemizde çalışan sağ duyulu uzmanların hazırladığı rapor dikkate alınarak, Bolu İl Özel İdaresi ile Bolu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü arasındaki sözleşme uyarınca bölgede yapılan ve yapılacak olan faaliyetlerin, 'Ekolojik denge ile ekolojik sistem zararının bulunduğu dikkate alındığında ve yaban hayatının tahrip edilerek uzun devreli gelişme planına aykırı olarak yeni yollar açıldığının ortaya konulması karşısında tabiat parkına verilen zararlar nedeniyle imzalanan sözleşmenin hukuka aykırı olduğu' gerekçesi ile işlemin yürütülmesini Mart ayı içersinde durdurdu. Geçen hafta içerisinde de Çevre ve Orman Bakanlığı iki yıl önce devrettiği Abant'ı imzalanan protokol gereği Bolu İl Özel İdaresinden geri aldı ve işletme hakkını İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne teslim etti. Ve iktidar bir çevre katliamı yaptıktan sonra tekrar başa döndü" diye konuştu.