Bolu'nun Gerede ilçesinden başkent Ankara'ya yılda 226 milyon metreküp içme suyu aktaracak olan Işıklı tünelinin temeli atıldı.
10 Aralık 2010 tarihinde ihalesi yapılan ve Bolu'nun Gerede ilçesindeki suyu Ankara'ya iletecek olan yaklaşık 32 kilometre uzunluğundaki Türkiye'nin en uzun içme suyu iletim tünelinin temet atma töreni gerçekleştirildi. Ankara'da Devlet Su İşleri Konferans Salonu'ndan, Gerede'ye görüntülü canlı bağlantı ile temel atma töreni gerçekleştirildi. Ankara'daki törene Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kyoshi Araki, Ankara Büyükşehir
Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda davetli katıldı. Gerede'deki törene ise Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, DSİ 5. Bölge Müdürü Halit Uzunkaya ve çok sayıda davetli katıldı. "Ankara İçmesuyu II. Merhale Projesi Gerede Sistemi" adıyla anılan proje, Gerede'den başlayıp güneye doğru ilerleyerek Ankara sınırları dahilindeki Çamlıdere Barajı`na kadar olan bölümü kapsıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce,
projeyle Filyos Nehrinin bir kolu olan Gerede-Ulusu çayı üzerinde inşa edilecek Işıklı Regülatörü ve İletim Tüneli vasıtasıyla, Ulusu çayındaki faydalanılmayan suların da Çamlıdere barajına aktarılması planlanıyor.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da bizzat takip ettiği projeye göre, Gerede'den Ankara'ya yıllık 226 milyon metreküplük içme suyu aktarılması planlanıyor. Ulusu çayının Çamlıdere barajına aktarımı için inşa edilmesi planlanan tesisler ise bin 170 kilometrekarelik drenaj alanına ve 1 milyar 166 milyon metreküplük rezervuara sahip bulunuyor. Temeli atılan tünel, 31 bin 592 metre uzunluğuyla Türkiyenin en uzun içme suyu iletim tüneli olma özelliğini taşıyor.